ΔΡΑΣΕΙΣ & WORKSHOPS

Εβδομαδιαίες Δράσεις

Δείτε τις εβδομαδιαίες δράσεις μας για το έτος 2023-2024!

Θεατρικό εργαστήρι Ενηλίκων “Drama Queens & Kings”

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων "Drama Queens & Kings"

8 εβδομαδιαίες συναντήσεις – 8 θεματικές. Στο θεατρικό εργαστήρι Ενηλίκων θα βγάλουμε όλο το Drama εαυτό μας. 
 
Γιατί:
Για να διασκεδάσεις. Για να περάσεις καλά και ποιοτικά τον ελεύθερό σου χρόνο. Για να μάθεις τεχνικές θεάτρου και να γίνεις πρωταγωνιστής/στρια στη δική σου ζωή. Για να έρθεις επιτέλους στο προσκήνιο μέσα σε έναν ασφαλή χώρο. Για να σου φύγει η ντροπή της έκθεσης. Για να γνωρίσεις κόσμο. Για να ακούσεις/πεις τις ατάκες που οι φίλοι σου λένε ότι δεν θέλουν να ακούν. Για να σε μάθεις καλύτερα μέσα από μία ευχάριστη και εύκολη δραστηριότητα.
Οι συναντήσεις: 
10/4 – “Εγώ, οι άλλοι, η ομάδα.”
17/4 – “Ξυπνάω το δημιουργικό μου εαυτό.” 
24/4 – “Ποιός ρόλος μου πάει καλύτερα;” 
1/5 – “Ταξιδεύοντας στο χρόνο..”
8/5 – “Νέοι τρόποι επικοινωνίας.”
15/5 – “Νέοι τρόποι επικοινωνίας – Part 2.”
22/5 – “Πλέκοντας ιστορίες.”
29/5 – “Drama Queens & Kings – Η Αποφοίτηση.”
 
Που: Στο Soma Play, το μοναδικό κέντρο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης στην Ηλιούπολη. Στη Διγενή 5, Ηλιούπολη, στο 2ο όροφο, έχει διαμορφωθεί ένας μεγάλος, άνετος και καθαρός χώρος βιωματικών δράσεων. Ο χώρος διαθέτει ειδικό πάτωμα για δράσεις που γίνονται χωρίς παπούτσια, lounge/workshop area, αποδυτήρια. Η περιοχή έχει εύκολο πάρκινγκ.
 
Εμψυχώτρια: Η Αγγελική Θεοχαρίδη πιστεύει πως οι τέχνες κυλούν στο αίμα μας. Για αυτό σύλλεξε όλη τη γνώση, τη μεθοδολογία και το ασκησιολόγιο για να προσκαλέσει κάθε άτομο να παίξει με αυτές, να τις βιώσει και να ταξιδέψει στην εμπειρία της δημιουργίας. Αυτό πιστεύει πως μας απελευθερώνει ως άτομα και αναπτύσσει το πλήρες δυναμικό μας.  Πέρα από αυτό, η Αγγελική Θεοχαρίδη, αναγνωρίζει πως  χρειαζόμαστε τη χαρά, το γέλιο, την επικοινωνία, την έκφραση και την πλήρη αποδοχή όλου μας του “είναι”, για να ισορροπήσουμε από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι σπουδές της άρχισαν στο ανθρωπιστικό πεδίο ως κοινωνική λειτουργός. Γράφει (πολύ), ζωγραφίζει, χορεύει και πειραματίζεται με ότι της κινεί το ενδιαφέρον. Εμπνέεται με το να σε παρακινήσει να κάνεις το ίδιο. 

Χρηματική επένδυση για όλο το κύκλο εργαστηρίου: 80 ευρώ.

Δοκιμαστικό μάθημα: 10 ευρώ, το οποίο θα αφαιρεθεί από τη συνολική εξόφληση.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: Mail: [email protected]
Τηλέφωνο : 6944476780

Παίζοντας με το Θέατρο: Ένα Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά

Με πολύ χαρά το Soma Play υποδέχεται την Αλίκη Κατσαβού με τη “Θεατρομάθεια” της, για ένα θεατρικό εργαστήρι που θα χαρίσει στα παιδιά νέες δεξιότητες και αξέχαστες εμπειρίες!
 

Η Αλίκη Κατσαβού, η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτρια, φέρνει το πάθος της για το θέατρο στα παιδιά με το θεατρικό εργαστήρι “Παίζοντας με το Θέατρο: Ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας”.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και λαμβάνει χώρα στο Soma Play (Διγενή 5, Ηλιούπολη) κάθε Πέμπτη από τις 18:00 έως τις 19:00.

Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, ασκήσεις και δραστηριότητες, τα παιδιά:
• Ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης
• Αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους
• Εξασκούν τη φαντασία και τη λεκτική τους επικοινωνία
• Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ομαδικά
• Γνωρίζονται με τον κόσμο του θεάτρου και βιώνουν την εμπειρία της θεατρικής πράξης.

Η Αλίκη Κατσαβού, με την εμπειρία και την αγάπη της για το θέατρο, δημιουργεί ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον όπου τα παιδιά νιώθουν άνετα να εκφραστούν και να εξελιχθούν. Το “Παίζοντας με το Θέατρο” είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να καλλιεργήσουν σημαντικές δεξιότητες και να περάσουν δημιουργικές και αξέχαστες στιγμές.
 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι εγγραφές γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας. Μην χάσετε την ευκαιρία!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2109025025.

"Παίζοντας με το Θέατρο": Ένα Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά
Μαθήματα Γιόγκα με τη Μαριάννα

Μαθήματα Γιόγκα με τη Μαριάννα

Οι πρακτικές μας στοχεύουν σε μια βαθύτερη προσέγγιση,  όχι μόνο του σώματος αλλά ολόκληρης της ύπαρξής του ανθρώπου. Με ευέλικτη ροή , προσαρμοσμένες για όλα τα επίπεδα, θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρο για κάθε ον, επιτρέποντας του να έρθει κοντά στην Αλήθεια του και να προσεγγίσει βαθύτερα τον Εαυτό του, προωθώντας μια υγιή, ισορροπημένη και γεμάτη ζωή.

Θρέφοντας το φυσικό σώμα, ηρεμώντας το νου, συνδέοντας την καρδιά και την ψυχή, απελευθερώνουμε στάσιμες ενέργειες και ανεβάζουμε τους κραδασμούς μας.

Μέσα από βαθιές πρακτικές, ασκήσεις αναπνοών, διαλογιστικές πρακτικές και αφυπνίζοντας τις θεραπευτικές δυνάμεις που το ίδιο το σώμα κατέχει, με έναν απαλό και ευγενικό τρόπο επιτελείται η ίαση ψυχής και σώματος.

 
Σας περιμένω κάθε:
Τρίτη και Πέμπτη 19.45 – 21.15 και
Τετάρτη και Παρασκευή 09.00 – 10.30
 στο χώρο του Soma Play by Angeliki Theocharidi , στην Ηλιούπολη!!
 

Για περισσότερες πληροφορίες: Mail: [email protected]
Τηλέφωνο : 6944476780

Workshops

Δείτε όλα τα εργαστήριά μας!

Αφίσα για το Θεατρικό παιχνίδι Ενηλίκων – Τολμάς να πάρεις ρίσκο;

Θεατρικό παιχνίδι Ενηλίκων – Τολμάς να πάρεις ρίσκο;

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη…ρίσκο; Φόβος, αγωνία, αλλαγή; Ξεβόλεμα, καινούργιο, νέες εμπειρίες;
Έχω πιάσει τον εαυτό μου αρκετές φορές να σκέφτεται ότι “όταν θα είμαι 100% έτοιμη, θα το κάνω!” Όταν θα είμαι πιο σίγουρη, πιο θαρραλέα, πιο “καλά”… Όμως συνειδητοποιώ πως τις περισσότερες από αυτές, μιλάει ο φόβος μου. Συνήθως βέβαια, κάπου εκεί, υπάρχει και μια άλλη φωνή που -αν και ψιθυριστά- μου λέει…κάντο!

Σ’ αυτό το εργαστήρι θα εξερευνήσουμε αυτές τις φωνές, θα τους δώσουμε χώρο και θα δοκιμάσουμε να ρισκάρουμε σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Και που ξέρεις; Ίσως αποφασίσουμε ότι δεν χρειάζεται να γίνουμε ατρόμητοι πριν κάνουμε την αλλαγή… και να προχωρήσουμε παίρνοντας τον εαυτό μας από το χέρι και νιώθοντας φόβο ταυτόχρονα. Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα πάμε μαζί.

To Bloom by Ifigenia Koutra και το Soma Play by Angeliki Theocharidi με χαρά σας προσκαλούν στο workshop θεατρικού παιχνιδιού με θέμα το ρίσκο! Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλ@

Κόστος συμμετοχής: 20€

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις συμμετοχής καλέστε στο: 6944476780 ή 6906627723

Παιχνίδια

Στο Soma Play, προσφέρουμε μια πλούσια ποικιλία από δημιουργικά παιχνίδια, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητά σας και να αναδείξουμε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας. Σε αυτό το μοναδικό ταξίδι αυτό εξέλιξης και αυτογνωσίας, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την αληθινή σας φύση, να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους και να δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πάντα. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια περιπέτεια αυθεντικότητας και δημιουργικότητας μαζί μας!

Παιχνίδια Θεάτρου: Η δραματική τέχνη είναι ένας δυνατός τρόπος να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας και να εκφράσουμε ισχυρά συναισθήματα. Μέσα από παιχνίδια θεάτρου, εξερευνούμε νέες πτυχές του εαυτού μας και δημιουργούμε ιστορίες που αντανακλούν την προσωπική μας πορεία.

Αυτοσχεδιασμοί: Ο αυτοσχεδιασμός είναι η τέχνη του να αφήνεστε ελεύθεροι και να εκφράζετε τον εαυτό σας απόλυτα αυθόρμητα. Σε αυτά τα παιχνίδια, δεν υπάρχουν λάθη, μόνο δημιουργικότητα και ελευθερία να διαμορφώνετε τον κόσμο σας όπως επιθυμείτε.

Πειραματισμός με τη Μουσική: Η μουσική είναι μια πανίσχυρη γλώσσα που μπορεί να εκφράσει τα πιο βαθιά συναισθήματα. Μέσα από πειραματισμό με τη μουσική, ανακαλύπτουμε τον μοναδικό μας ήχο και δημιουργούμε μελωδίες που αντηχούν με την καρδιά μας.

Σωματικά Παιχνίδια: Η κίνηση είναι βασικό στοιχείο της αυτοέκφρασης. Μέσα από σωματικά παιχνίδια, μαθαίνουμε να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με μια μοναδική προσέγγιση.

+more TBA!

Scroll to Top